I en dryg månads tid har kommunen välkomnat allmänhetens synpunkter på de skolidéer som presenterades i början av september. Allmänheten har svarat med att lämna totalt 560 skriftliga synpunkter.
Barn- och ungdomsnämndens ordförande Åsa Wiklund Lång ser en röd tråd bland många av synpunkterna.
– Mycket handlar om att små barn ska finnas nära sina skolor istället för att färdas kors och tvärs över kommunen. Det finns ett större stöd att göra något åt 7-9-organisationerna, där känns det inte lika dramatiskt att elever i de åldrarna får röra på sig.
Arbetet hon nu har framför sig handlar om att sammanställa synpunkterna med det redan existerande tjänstemannaunderlaget. Och fort ska det gå.
För trots att de totala konsekvenserna av sammanställningen inte väntas förrän i slutet av den här veckan ska ett färdigt förslag presenteras för barn- och ungdomsnämnden i början av november.
Beslut ska tas av samma nämnd månaden efter.
Varför ska det gå så fort?
– Alltså fort och fort. Det ska sammanställas. Det finns oerhört mycket information i olika delar av kommunen, det är inte så att man måste gräva fram den. Man kan ganska så snart se vilka konsekvenser det blir utav det ena eller andra förslaget. Det behöver inte ta ett halvår, säger Åsa Wiklund-Lång.
Nämndordföranden medger dock att tidsramen är ganska snäv och lägger in en brasklapp. Skulle det visa sig att tiden är för knapp går det alltid att dra i handbromsen.
– Det är ingen förändring som ska göras fort och fel bara för att vi sagt att det ska göras förändringar. Det som ska göras ska göras bra och går inte det måste vi bromsa.