Klockan är strax efter 18 och ettåriga Lea Lund Blom har bytt om till pyjamas och hittat rätt på nappen. Hon testar en docksäng i lekrummet i väntan på att bli nattad i sovsalen intill.
På förskolan Nordangården finns sammanlagt 48 platser varav 18 är vikta för skolbarn upp till tolv år. De flesta blir hämtade av sina föräldrar under kvällen medan några sover över.
– I kväll är det bara tre som ska sova här, ibland är det omkring tolv. Folk tror kanske att man måste ha nattjobb för att få ha sina barn här, men det räcker att man jobbar på obekväm tid och har ett genomsnittligt barnomsorgsbehov på minst två dagar i veckan, säger Annika Godin.
Allt fler jobb utförs på obekväm arbetstid och behovet av nattis har ökat på senare år.
Tidigare bedrevs nattisverksamheten på Brynäs men flyttade i fjol till nya lokaler på Hantverkargatan och fick då 26 nya platser.
En enkätundersökning som kommunen genomfört visar att 160 föräldrar i Gävle önskar sig längre öppettider på dagis.
För att möta detta behov har barn- och ungdomsnämndens ordförande Åsa Wiklund-Lång, S, förut nämnt möjligheten att komplettera dagis och nattis med kvällsis – en förskola som öppnar extra tidigt på morgonen och stänger sent.
Enligt lagen ska varje kommun ”sträva efter att kunna erbjuda barnomsorg efter behov”, men något krav finns inte. Istället för att skärpa lagen vill regeringen använda morötter och föreslår att alla kommuner som vill satsa extra på nattis eller kvällsis får söka pengar från en pott med 108,5 miljoner kronor under en fyraårsperiod.
Om Gävle kommer att försöka få del av de statliga miljonerna är ännu oklart. Budskapet från personalen på Nordangårdens förskola är dock tydligt: ta chansen.
– Det här är en otroligt viktig verksamhet, säger Kicki Lindström.