– Det var lite pinsamt i början. Man blev chockad när de pratade så fritt, men sen började man tänka, säger Jean de Dieu Irakiza som går på Borgarskolan.
Han har just sett föreställningen Fortsätt #prataomdet och han var bevisligen inte ensam om sin upplevelse.
De fyra skådespelarnas franka monologer om sex och känslorna runtomkring möts först av skratt i teatern som är fylld av gymnasieelever. Men flamset tystnar snart och publiken blir helt allvarlig när de får höra mängder av berättelser om negativa sexuella upplevelser baserade på verkliga händelser.
– Föreställningen speglar problematiken som unga står inför. Hur det är att ha sex första gången, att våga säga nej. Vikten av att lyssna in sin partner, att det finns ett ansvar att lyssna in den andra, för det blir bättre för alla inblandade, säger producenten Andrea Grapengiesser.
Det hela drog igång 2010 på det sociala nätverket twitter när några personer började prata sexuella upplevelser de själva haft under länken #prataomdet. Upplevelser som kändes och var fel. Men där de inblandade inte vågat eller kunnat säga nej för att ämnet är för skambelagt för att klä i ord.
Fortsätt #prataomdet är en föreställning baserad på dessa berättelser säger Andrea Grapengiesser som tycker det är viktigt att just fortsätta prata om det.
– Det hjälper att lyfta tabut. Att prata om det som är svårt är alltid ett stöd och att dela erfarenheter med andra människor är en hjälp. Den här föreställningen tycker vi fungerar som en dörröppnare.
Efter det att den första chocken lagt sig tyckte eleven Jean de Dieu Irakiza att föreställningen var väldigt intressant och bra.
– Man fick lära sig mycket. Vad folk tänker om sådana här saker. Ibland är det svårt att veta, säger han.
Nora Eriksson som är elev på Thoren business school håller med och tycker det är bra att man pratar om det.
– Man tror att ingen annan tänker på saker som man själv tänker på, säger hon.