Hon fick som ordförande för den kinesiska studentföreningen på Högskolan i Gävle en inbjudan till middagen på söndag, dagen före Nobelprisutdelningen, tillsammans med andra representanter för kinesiska föreningar runt om i landet. Hon tar med sig Hai Long Liang, också han aktiv i studentföreningen.
– Jag blev så, så förvånad, säger hon om inbjudan.
Cheng Zeng ser fram mot att åka till Stockholm och tillsammans med ett hundratal andra gäster laga och äta dumplings med Mo Yan.
Får hon en chans att prata med honom så tänker Cheng Zeng fråga hur han känner inför att få Nobelpriset och den uppståndelse det innebär. Hon har läst kinesiska nyheter som säger att han är trött av all uppmärksamhet som riktas mot allt han företar sig.
Hon vill också fråga vad han tycker om den oro som förs fram i Kina om att unga skulle skriva allt sämre.
Den tidigare litteraturpristagaren Herta Müller och andra har kritiserat Svenska Akademien för att ge priset till Mo Yan, eftersom han som vice ordförande i författarbundet är en del av den stat som inte tillåter yttrandefrihet.
Cheng Zeng känner inte till kritiken mot akademien, men tror att Mo Yan med priset får makt och inflytande nog att kunna påverka. Kinas unga hoppas att information och internet ska släppas fritt, säger hon.
Själv hade hon hört talas om en av Mo Yans böcker innan han fick priset, men inte läst någon. Det hoppas hon hinna göra innan hon möter honom på söndag.
– Han var inte så känd i Kina, berättar hon om hur det var innan priset tillkännagavs i oktober.
Sedan dess har han blivit välkänd i medierna.
– Det är väldigt stort.
Dagen efter dumplingsmiddagen tar Mo Yan emot priset. Då är Cheng Zeng och Hai Long Liang hemma i Gävle igen. Kanske samlas de som vill i föreningen till en egen Nobelfest, berättar hon.