– Nej, och jag förstår inte var den där uppfattningen kommer ifrån, säger hon.
Sandvikenföretagaren Tomas Roslunds granskning har visat att alkohol varit ett stående inslag i Sandviken Energis representation. I går tog det kommunala bolagets ordförande Jan Davik konsekvenserna av det och avgick.
GD har berättat om en rad exempel på alkoholstinn representation från Sandviken Energi, men inte bara därifrån utan även från Sandvikenhus. Dessutom har det visat sig att verkställande direktören och ordföranden i Göransson Arena AB haft för avsikt att kringgå alkoholreglerna, enligt en polisrapport.
Gemensamt för alla händelser är att det varit män som spelat huvudrollerna.
Men Ann-Katrin Sundelius har som kvinna och kommunens högsta tjänsteman inte lagt märke till att det skulle finnas en särskild grabbkultur, med en lättsinnighet till alkohol, i Sandviken.
– Nej, det kan jag inte påstå. Det kan kanske finnas en viss grabbighet på vissa håll, men nej, jag har inte upplevt det på det sättet, säger hon.
Däremot hade hon hört ryktena om grabbigheten inom Sandvikens kommun innan hon tillträdde som kommunchef. Men sedan hon började har hon inte sett några tecken i den riktningen, säger hon.
– Jag tycker att om man förklarar det som har hänt med att det skulle finnas en sådan kultur så gör man det väl enkelt för sig.
Hon påpekar också att det finns ett flertal kvinnor på höga poster inom kommunen.
Men det är inte de kvinnliga cheferna som försatt sig i de här situationerna, utan de manliga? Varför är det så, tror du?
– Det kan jag inte svara på, för jag är inte man.
Kommundirektören Ann-Katrin Sundelius tror att det kan finnas en viss ”grabbighet” men ingen grabbkultur.